Usluge

Istorijski gledano, povez knjige je i nastao iz potrebe da se zapisi i najrazličitiji tekstovi zaštite i trajno očuvaju. Stoga povez nikada ne prestaje da bude predmet interesovanja svih onih koji se bave pisanjem i pravljenjem knjiga, ali i kreativnim likovnim izražavanjem, kako bi privukli pažnju na samo delo, odnosno knjigu.

Posebnost ove knigoveznice je u tome što objedinjuje umetnost i zanat, i tako svaki proizvod čini originalnim i prepoznatljivim.

Pored poveza knjige, bavimo se i restauracijom i konzervacijom primnjujući kombinaciju proverenih tradicionalnih metoda i savremene tehnologije. Konzervacija i restauracija se rade isključivo ručno, uz korišćenje odgovarajućih materijala vrhunskog kvaliteta, a o kvalitetu naših usluga svedoči više od dva veka našeg postojanja.

Stručna restauracija i konzervacija

Stručna restauracija i konzervacija poveza stare knjige, kože, hartije i pergamenta, primenom znanja stečenog u poznatim svetskim institutima i laboratorijama za konzervaciju, omogućuje lečenje, popravku i novi život starim i vrednim knjigama i dokumentima.

Fini kožni povez

Povez u korice od kože ili korice kombinovane od kože i drugih materijala, izveden tradicionalnom metodom starog zanata, odlikuje se elegancijom i kvalitetom.

Fini povez u ostalim materijalima

  • Izrada luksuznih kutija i futrola za knjige.
  • Izrada specijalnih kutija za različite namene.
  • Izrada raznovrsnog asortimana papirne galanterije.
  • Izrada raznovrsnog asortimana kožne galanterije.